De regeling Schoolleidersbeurs-VO is het resultaat van afspraken tussen werkgevers en werknemers in het voorgezet onderwijs

16-08-2023

Aanvragen Schoolleidersbeurs-VO vanaf 1 september

Als schoolleider in het voortgezet onderwijs weet je als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven groeien en ontwikkelen. Daarom is er goed nieuws: je kunt vanaf 1 september een beurs aanvragen voor een masteropleiding die start vanaf 1 augustus 2023. De uitgangspunten van de beurs, zoals wie kan aanvragen en welke opleidingen in aanmerking komen, zijn inmiddels bekend.

Jaarlijks is er vanuit het Onderwijsakkoord € 8 miljoen beschikbaar voor de Schoolleidersbeurs-VO. Met de Schoolleidersbeurs-VO kun je, als schoolleider investeren in je professionele ontwikkeling. Aanvragen kan zodra het aanvraagportaal online is, naar verwachting 1 september. Je kunt je de komende periode wel al oriënteren op een masteropleiding zodat je vanaf september gebruik kunt maken van de Schoolleidersbeurs-VO.

Uitgangspunten Schoolleidersbeurs-VO

Wie mag de Schoolleidersbeurs-VO aanvragen?

Schoolleiders die aan onderstaande voorwaarden voldoen kunnen één keer in hun loopbaan gebruik maken van de Schoolleidersbeurs-VO:

  • ze geven onderwijskundig én organisatorisch leiding én dragen personele verantwoordelijkheid in de school;
  • ze hebben een afgeronde HBO-WO opleiding;
  • ze zijn werkzaam en hebben een vast dienstverband bij een door OCW bekostigde school.

Bestuurders en mensen die op interim basis aan het werk zijn, komen niet in aanmerking voor de Schoolleidersbeurs-VO.

Voor welke opleiding kun je de Schoolleidersbeurs-VO aanvragen?

  • opleidingen die opleiden tot een erkende masterdegree;
  • én die NVAO geaccrediteerd zijn;
  • de studielast van de gehele opleiding is minimaal 30 studiepunten (ECTS).

Hoogte en duur van de Schoolleidersbeurs-VO

De Schoolleidersbeurs-VO bestaat uit twee onderdelen:

  1. tegemoetkoming in de opleidingskosten;
  2. tegemoetkoming in de vervangingskosten.

De totale tegemoetkoming bedraagt maximaal € 22.500 per 12 maanden. De maximale duur van de beurs is 24 maanden.

Samen met schoolleiders en sociale partners

Samen met schoolleiders, de VO-raad en vakbonden zijn de uitgangspunten van de Schoolleidersbeurs-VO bepaald. Deze uitgangspunten worden de komende periode samen met de sociale partners uitgewerkt in een regeling. Ook wordt er gewerkt aan een digitaal aanvraagportaal. Zodra de regeling en het aanvraagportaal gereed zijn, zullen we je hierover informeren.

Pilotjaar

Het komende schooljaar is een pilotjaar voor de Schoolleidersbeurs-VO. Na de tussentijdse evaluatie wordt bekeken of het nodig is de regeling aan te passen.

Vragen?

Op deze website vind je een overzicht van vragen en antwoorden over de Schoolleidersbeurs-VO. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@schoolleidersbeursvo.nl of bel ons op werkdagen tussen 10 en 16 uur: 070 – 376 59 86.